onsdagen den 22:e februari 2012

Sutina följde med mig tillbaka till Borås förra helgen. Det var alldeles lovely att ha sällskap på bussen och få slippa känna av den där tomheten som ofta uppstår precis efter att man varit hemma i ett hus fullt av liv och rörelse.Vi lyxade till det och åt lunch ute för att det är så trist att laga mat när man varit på resande fot.
Sen drack vi te och fikade och pratade om livet och gamla minnen sådär som man lätt gör när man känt varandra länge.
På eftermiddagen var vi bjudna på inflyttningsfest hos Martina. Vi började med att dricka ännu mera te och äta äppelpaj och kladdkaka.
Martina pluggade i Hongkong hela hösten och underhöll oss med historier därifrån. Mest intressant var nog att höra om hur hon tog tåget dit, 11 dagar utmed transsibiriska järnvägen.
Det mesta hemma hos henne gick i rött, till och med det improviserade soffbordet och fina saker var utplacerade överallt. Jag hatälskar det kitschiga bokomslaget.
Vi spelade spel så klart. MiniUNO och Galenpanna.
Mira.
Sedan blev vi hungriga och lagade alldeles för mycket spagetti som vi åt med svampsås, mozarella och tomater.
Det är så roligt att lyssna på människor som kan saker, här hade textilstudenterna nördat in sig på tygers egenskaper. Folk kom och gick mest hela tiden och kameran glömdes alldeles bort tillslut. Sutina och jag traskade ändå hem ganska tidigt för att umgås lite mer på tu man hand.
Dagen efter var inte dum den heller. Vi promenerade i grådasket, lagade mat, och försökte lösa korsord.

2 kommentarer:

Sutina sa...

Hade en fin helg med dig! :)

Isabelle sa...

samma här, det får vi göra om någon gång.